Sint-Janskruidolie

93601 Sint-JanskruidDeze Sint-Janskruidolie is een maceraat. Dat wil zeggen, een dragende olie (in dit geval aardnootolie) bevat de vetoplosbare bestanddelen van een specifieke plant. In deze olie zijn minimaal 110 gram vet-oplosbare bloembestanddelen van Sint-Janskruid per liter olie gebruikt.

St. Janskruid (Hypericum perforatum) heeft stervormige gele bloemen. De bladeren tonen veel kleine doorzichtige puntjes als het tegen het licht wordt gehouden (vandaar ‘perforatum’), de olie-klieren. Sint-janskruid groeit bij voorkeur op een zonnige locatie, op het droge weiden.

De olie wordt onder meer in cosmetica gebruikt voor de droge, gebarsten huid, maar ook voor gevoelige en ontstoken huid. Deze maceraat kan rechtstreeks in hun crèmes of oliën worden gebruikt, bijvoorbeeld voor de verzorging van schrale en broze handen. Sint-Janskruidolie wordt gebruikt bij schaafwonden, droge huid, eczeem, luieruitslag, verbranding, ter voorkoming van littekens en na zonnebrand. Sint janskruidolie heeft een verwarmende werking op de huid. Daarnaast ook toegepast bij hartkloppingen, rusteloosheid, hyperventilatie, angsten, slapeloosheid en stress.

Ingrediënten: Arachis hypogaea, Hypericum perforatum, Ascorbylpalmitaat, tocoferol