Amandelolie

92010 AmandelolieAmandelolie wordt gewonnen door het koud persen van de pitten van de amandelboom (Prunus Dulcis / Prunus amygdalus). Van oorsprong komt de amandelboom uit het westelijke deel van Centraal-Azië. Inmiddels groeit de boom voor de amandelteelt veel in het Middellandse Zeegebied en Californië.

Er zijn twee soorten amandelen: zoete en bittere. De zoete olie is een veel gebruikte olie in de cosmetica met name veel in crèmes en zalven. De basisolie wordt gebuikt als massageolie voor elk huidtype, met name voor de vettere, geïrriteerde huid. Het kan tevens gebruikt worden als zonnebrandolie. Een extra voordeel van amandelolie is dat het jeukremmend werkt. Amandelolie vernieuwt de huid, stimuleert de stofwisseling en bevordert de verrijking van weefsels met zuurstof. De olie heeft een enorme dieptewerking en kan je ook goed gebruiken voor de massagebehandelingen van het onderhuidse bindweefsel.

De olie wordt gewonnen door koudpersing. De zoete amandelolie is een niet drogende olie en is rijk aan oliezuur en Omega 6, en vitamine A, B1, B2 en B6. In niet gezuiverde toestand heeft het een kenmerkende nootachtige geur en smaak. Bewaar uw oliën altijd koel en donker, op deze manier zijn oliën lang houdbaar.